شما در حال حاضر اینجا هستید :

مجله اینترنتی ناب آفرینیهوش مالی کاهش ریسک سرمایه گذاری

کاهش ریسک سرمایه گذاری افزودن دیدگاه

میثم هاشمی نژاد

شناسایی و ارزیابی انواع ریسک سرمایه گذاری به شما کمک خواهد کرد تا گزینه بهتری را برای سرمایه گذاری انتخاب کنید و ریسک سرمایه گذاری را کاهش کنید. در این مقاله همراه «ناب آفرینی» باشید تا مراحل و روش های اصلی کاهش ریسک سرمایه گذاری را بهتر بشناسیم:


شناسایی نوع ریسک سرمایه گذاری

اولین قدم و مهمترین قدم برای کاهش ریسک سرمایه گذاری این است که از انواع ریسک سرمایه گذاری را آگاه باشیم و بررسی کنیم؛

اولین ریسک سرمایه گذاری: ریسک بازار

ریسک بازار به معنی نوسانات قیمت بازار است که ممکن است بر ارزش دارایی های ما تاثیر بگذارد. این ریسک در دل ریسک اقتصادی قرار دارد. بطور کلی شرایط کلی اقتصاد کلان از جمله شرایط سیاسی و روندهای اجتماعی و شرایط کلی بازار می تواند ریسک سرمایه گذاری را افزایش یا کاهش دهد. برای مثال سرمایه گذاری روی پروژه های انبوه سازی مسکن با متراژ پایین (25 الی 30 متری) فاقد ریسک بازار خواهد بود؛ چرا که نسل جدید از نظر فرهنگی بیشتر تمایل به زندگی مجردی دارد و قدرت خرید مسکن با متراژ بالاتر را نیز ندارد. ریسک بازار نیز می تواند تحت تاثیر شرایط اقتصادی و سیاسی متغیر باشد. شما وقتی در شرایط پایدار سیاسی طلا می خرید، در کوتاه مدت ممکن است ریسک سرمایه گذاری کم باشد، اما در بلند مدت ریسک سرمایه گذاری صفر خواهد بود.

 

دومین ریسک سرمایه گذاری: ریسک اعتباری

ریسک اعتبار به معنی احتمال کلاهبرداری و عدم پرداخت اصل سرمایه یا سود توسط بدهکار می باشد. برای مثال شما ممکن است برای دریافت سود مبلغی را برای خرید شِت کوین در یک صرافی ناشناخته سرمایه گذاری کنید، در بهترین حالت شما بتوانید اصل سرمایه را برگردانید و در بدترین حالت تمام سرمایه شما از دست خواهد رفت. همیشه در سرمایه گذاری سعی کنید طوری معامله کنید که ریسک سرمایه گذاری اعتباری در کمترین حالت ممکن باشد.

 

سومین ریسک سرمایه گذاری: ریسک نقدینگی

ریسک نقدینگی یعنی هیچ مشتری برای فروش و نقد کردن دارایی پیدا نشود و به اصطلاح دارایی روی دستتان باد کند. هنگام سرمایه گذاری اگر ریسک نقدینگی را در نظر نگیرید و از پیش مشتری نداشته باشید ممکن است مجبور شوید دارایی تان را زیر قیمت کارشناسی بفروشید.

 

برای کاهش ریسک سرمایه گذاری روندیابی کنید؛

بررسی روندهای گذشته و آمارهای قبلی بسادگی به شما نشان خواهد داد که نواسان و روندهای جدید به کدام سمت خواهد رفت. داده های مختلف را بررسی کنید؛ این داده ها می تواند شامل بازدهی مشابه گذشته، نوسانات و واکنش بازار به شرایط مختلف در مدت زمان مشابه باشد. مثلا در بحران های سیاسی طلا بشدت افزایش پیدا می کند و بازار بورس افت می کند. در شرایط ثبات سیاسی و شرایط ثبات پارامترهای کلان اقتصادی بازار بورس ریسک بسیار کمی دارد. مثال دیگر اینکه در بازه های ده ساله بازدهی طلا نسبت به دلار تقریبا 50 درصد بیشتر بوده و در صد سال گذشته این روند ادامه دار بوده.

 

برای کاهش ریسک سرمایه گذاری مشاوره بگیرید؛

همیشه از مشاوره های مالی و حقوقی استفاده کنید. مشاوره های مالی و حقوقی ریسک سرمایه گذاری را بشدت کاهش می دهد. فراموش نکنید که مبلغی که بابت مشاوره مالی و حقوقی پرداخت می کنید بسیار بسیار کمتر از مبلغ ریسک منتقل شده به شما خواهد بود؛ ضمن اینکه هزینه مشاوره را یکبار پرداخت می کنید و در سرمایه گذاری بعدی هم می توانید استفاده کنید. مشاوران مالی و حقوقی تجربه ضمنی زیادی از سرمایه گذارانی شبیه شما دارند که به شما در کاهش ریسک سرمایه گذاری کمک می کند.

 

برای کاهش ریسک سرمایه گذاری استراتژی داشته باشید

بعد از اینکه انواع ریسک سرمایه گذاری را شناختید و آن ها را ارزیابی کرید برای مدیریت ریسک ها یک استراتژی تدوین کنید. بهترین استراتژی برای مدیریت و کاهش ریسک سرمایه گذاری این است که سبد سرمایه گذاری داشته باشید. همیشه سرمایه گذاری متنوع از سرمایه گذاری تک بعدی بهتر است. پیشنهاد ما این است که 30 درصد مبلغ هر سرمایه گذاری به خرید طلا اختصاص داشته شود. یک مثال معروف بین همه سرمایه گذاران رایج است که "طلا بیمه سرمایه گذاری است". یک استراتژی کلاسیک دیگر می تواند تعیین حد ضرر باشد.

 

مطالب مرتبط

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

استارت آپ

8 معیار ارزیابی یک دوره آموزشی

8 معیار ارزیابی یک دوره آموزشی

بانک اطلاعاتی

فرئش بیشتر با گسترش بانک اطلاعاتی

فرئش بیشتر با گسترش بانک اطلاعاتی

مدیریت فروش

برای مشتری راه حل مهم است نه عذرخواهی!

برای مشتری راه حل مهم است نه عذرخواهی!

بیزینس پلن

تحلیل اقتصادی طرح کسب و کار

تحلیل اقتصادی طرح کسب و کار

برنامه ریزی

صفر تا صد یک برنامه عملیاتی

صفر تا صد یک برنامه عملیاتی

مشاهیر

از قهرمانی جهان تا مدیریت کسب و کار

از قهرمانی جهان تا مدیریت کسب و کار

کارآفرینی زنان

8 روش کاربردی مقابله با استرس کاری

8 روش کاربردی مقابله با استرس کاری

خلاقیت و نوآوری

موانع 9 گانه خلاقیت که ریشه نوآوری را می خشکاند!

موانع 9 گانه خلاقیت که ریشه نوآوری را می خشکاند!

کارآفرینی زنان

برقراری تعادل بین کار و زندگی؛ بزرگترین معضل زنان کارآفرین

برقراری تعادل بین کار و زندگی؛ بزرگترین معضل زنان کارآفرین

نظرات کاربران

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدید ترین مطالب

  • مزایای نوشتن بیزینس پلن

    مزایای نوشتن بیزینس پلن

    اگر افکار و اهدافی که شما در ذهنتان دارید را یک محصول در نظر بگیریم، بیزینس پلن بسته‌بندی و دستورالعمل آن محصول است! هرچه این بسته‌بندی حرفه‌ای‌تر باشد و هر چقدر دستورالعمل استفاده از آن واضح‌تر و شفاف‌تر باشد، آن محصول در بازار سرانجام بهتری خواهد داشت!!

ناب آفرینی | مشاور برند، توسعه محصول و نوآوری در کسب و کار